BAGO RECRUITMENT

u weet wat u zoekt?

Wij helpen u aan talent

Werkwijze

Benieuwd naar de werkwijze van Bago?

Diensten

Wat doen wij en waar specialiseren wij in?

Kennismaking

Binnen 24 uur reactie. Wij vinden talent.

Hoe werkt BA-GO?

Stap 1
Stap 1

PERSOONLIJKE KENNISMAKING & SAMENWERKING

Het vinden en matchen van kandidaten is ons specialisme. Het is voor ons van cruciaal belang om alle details van de organisatie te kennen. We komen dan ook graag langs om hierover in gesprek te gaan en een blik te werpen in de operatie. We kijken namelijk verder dan enkel het cv van een kandidaat, het gaat er bij ons ook om of de kandidaat in de cultuur van de organisatie past.

Stap 2
Stap 2

WERVING KANDIDATEN

Dit is ons werk! Dagelijks is onze organisatie bezig met het werven van kandidaten. Deze worden persoonlijk uitgenodigd bij ons op kantoor. We maken een persoonlijke klik met de kandidaat, nemen het cv door. Daarnaast vinden wij het belangrijk om uit te zoeken wat de drijfveren zijn van de kandidaat. Welke ambities heeft de kandidaat? Op die manier leren we de kandidaat echt kennen.

Stap 3
Stap 3

SELECTIE & PLAATSING

Na een gedegen voorselectie krijgt u nieuw talent aangeboden waarvan wij overtuigd zijn dat dit een match is voor uw organisatie. Nu is het belangrijk om snel te schakelen en de kandidaat uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek bepaalt u of u de kandidaat een aanbod doet. Is het een goed aanbod en is de kandidaat enthousiast? Gefeliciteerd met uw nieuwe medewerker! Wij gaan vervolgens z.s.m. aan de slag om de contracten op te stellen..

Stap 4
Stap 4

EVALUATIE & OPTIMALISATIE

De kandidaat is inmiddels aan het werk. Van zowel de kandidaat als de organisatie willen we betrokken blijven bij alle ontwikkelingen. Daarnaast komen we graag langs op de locatie om te evalueren. Op die manier zorgen we samen voor een succesvolle en langdurige samenwerking. Ons gezamenlijke doel is vaste aanstelling voor de kandidaat in uw organisatie.

Wat levert onze werkwijze uw organisatie op?

  • Wij zijn uw partner voor vakspecialisten in de industrie, logistiek en techniek
  • Wij streven naar een langdurige en succesvolle samenwerking
  • Door onze voorselectie krijgt u enkel kandidaten aangeboden die matchen
  • Doordat we nauw in contact met elkaar blijven kunnen we u continu blijven ontzorgen

Wat doet Ba-Go?

Uitzenden

Personeel nodig met maximale flexibiliteit? Wij kunnen u helpen aan personeel op uitzendbasis. Deze dienstverlening kan ingezet worden voor tijdelijke medewerkers zoals oproepkrachten maar kan ook ingezet worden voor medewerkers die fulltime inzetbaar zijn. De medewerker komt niet bij u in dienst en en wij stellen de contracten op voor de nieuwe medewerker. Bij uitzenden is er een kortere opzegtermijn van toepassing die zowel opdrachtgever als medewerker van toepassing is.

Detacheren

Meer vastigheid nodig in uw flexibele schil? Dan is detacheren een goed alternatief op uitzenden. Het inlenen van personeel op detacheringsbasis geeft de medewerker een vast aantal uren per week zoals dit ook met de vaste medewerkers is afgesproken. De medewerker komt niet bij u in dienst en en wij stellen de contracten op voor de nieuwe medewerker. In geval van detachering zal er rekening moeten worden gehouden met een langere opzegtermijn ten opzichte van uitzenden die zowel voor opdrachtgever als voor de kandidaat van toepassing is.

Werving & selectie

Een nieuwe medewerker direct in dienst nemen? Dat kan op basis van werving en selectie. Bago recruitment gaat voor u aan de slag om een nieuwe medewerker te zoeken die toegevoegd zal worden aan uw vaste team. Na een wederzijdse match na een of meerdere sollicitatiegesprekken kunt u de medewerker zelf rechtstreeks op contract nemen. Wij kunnen u daarnaast ontzorgen in de onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.

Ook werken met BAGO?